Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curatate partial de coaja, se taie in doua pe lungime. curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 vinete mici
  • 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă cu vin
  • ulei de măsline
  • caşcaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • scorţişoară
  • pătrunjel
  • 1 roşie
  • suc de roşii
  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
  • 2 ceşti cu lapte
  • 4 linguri de făină
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 ou

Mod de preparare

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din interior cu sare şi se lasă 30 de minute. După aceea, se spală şi se pun într-o tavă cu apă fierbinte, până când se înmoaie (circa 15 minute).

Separat, într-un wok, se pun carnea, vinul şi ceapa tocată mărunt şi se fierb la foc mediu aproximativ 30 de minute până scade tot lichidul. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi boia dulce. Se adaugă un vârf de cuţit de scorţişoară şi pătrunjel proaspăt.

Se scot seminţele de la vinete cu o lingură, apoi vinetele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vinetele se umplu cu compoziţia de carne, adăugând la final o lingură de sos Bechamel, caşcaval ras şi o felie de roşie.

Se adaugă o ceaşcă cu suc de roşii, se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După 20 de minute se scoate folia de aluminiu, iar vinetele se mai lasă vreo 25 de minute la cuptor până se rumenesc pe deasupra.

Sosul Bechamel

Făina şi untul se încing într-o tigaie, la foc mic, 1-2 minute până se topeşte untul. Se adaugă laptele fierbinte, amestecând continuu ca să se desfacă toate cocoloaşele de făină şi să rezulte un sos omogen şi gros. Se adaugă sare, piper şi nucşoară, după gust, iar la final 1 ou bătut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise