-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua)
-se prajesc in ulei la un foc puternic pe ambele parti (sa puneti capac ca sa nu va stropiti cu uleiul incins)
-se pun pe un servet sa se scurga de ulei pana ce facem umplutura si crema
umplutura:
-ceapa se caleste,se adauga carnea tocata, se preseaza cu furculita sa se faca marunta,se adauga rosiile trecute prin razatoarea mare,se lasa la fiert pana ce carnea este fiarta(compozitia trebuie sa ramana numai cu uleiul,fara zeama)
-se adauga sarea si piperul dupa gust
-se intind vinetele intr-o tava cu crestatura in sus ca sa se umple fiecare cu compozitia obtinuta
-sosul :
-se fierbe laptele, se lasa un pahar de lapte rece la o parte si se amesteca cu faina pana se dilueaza
-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert siapoi se trage de pe foc.
-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest punct este gata de folosit )
-pe fiecare vanata se pun 2 linguri de sos in acest fel incat trebuie sa acopere umplutura
-se presara cu cascaval ras
- se coc la cuptor pana se rumeneste sosul pe deasupra
- se servesc calde cu o felie de branza
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii