1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare.
2. Intr-o tigaie se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana se inmoaie si devin aurii . Se pune apoi jambonul si carnea de pui taiate cubulete si se mai calesc aprox 5 minute apoi se adauga sare, piper, rosiile (oparite si decojite) taiate marunt si patrunjelul tocat .
Se mai tin pe foc 5 minute.
3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor.
4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena(sau intr-o tava, chiar si tava de la aragaz), se umplu jumatatile de vinete cu amestecul preparat si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac(sau cu folie de aluminiu), se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute.
Dupa 40 de minute se pun feliute subtiri de branza topita sau se rade putin cascaval si se mai da putin la cuptor. Cand se scot din cuptor se presara patrunjel.
Se pot servi fierbinti sau caldute.
Pofta Buna!!!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii