Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem cu untul si presaram pesmetul , pe care-l intindem bine pe fundul si marginile vasului. Pe centrul vasului asezam felie langa felie vanata,iar pe margini la fel procedam si cu dovlecelul.Intr-un castronel batem iaurtul cu sare, piper si apoi turnam compozitia pe toata suprafata legumelor.Bagam vasul in cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 grade.Dupa cele 30 de minute scoatem vasul cu grija, presaram cascavalul tocat , apoi dam iar la cuptor legumele pentru inca 5-7 minute.
Se poate servi cu salata sau mujdei de usturoi dupa preferinta ca fel principal sau la o cina mai lejera.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii