Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic. Separat, se pregatesc doua compozitii: 1. - umplutura si 2. - aluatul de clatite;
pentru 1. - umplutura consta din oua intregi amestecate cu brinza rasa si condimente (vegeta, piper etc.)
pentru 2 - aluatul clasic de clatite: faina, lapte, oua, sare (un pic)
Rondele se iau doua cite doua, se adauga la mijloc o lingura de umplutura, apoi se scufunda bine in aluatul de clatite si - repede - se pun la prajit in ulei, la un foc potrivit. Se intorc pe o parte si pe alta (posibil si pe laturi) pina devin aurii.
Este recomandabil sa se asambleze intii vinetele doua cate doua, si de abia apoi sa se scufunde pe rind in aluat si se se puna la prajit.
Se pot servi calde, cu cascaval ras deasupra sau
reci, cu sos de usturoi
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii