Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • un pic de apa( de preferat minerala)/sifon
  • condimente:sare.piper,marar
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 jumatate cana iaurt
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata vinetele, se taie rondele, se presara sare si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Intre timp se prepara compozitia pentru pane. Se bat ouale cu sare si pier adaugandu-se treptat faina si apa pana se obtine o compozitie ceva mai subtire decat smantana. Dupa ce vinetele s-au scurs de apa se trec prin compozitia de pane si se rumenesc in tigaie. Eu cand le scot le asez din nou pe hartie absorbanta. Vinetele absorb foarte mult ulei la prajire si s-ar putea sa fie gretoase.

Se aseaza vinetele pane intr-un castron mai larg.Deasupra lor se razuie cascaval si se presara un pic de marar( fie el si uscat),

Se prepara sosul de usturoi.Se piseaza cateii de usturoi.Se adauga un pic de sare, piper, ulei si iaurtul.Se obtine un sos omogen care se toarna peste vinete.

Se pot servi atat calde cat si reci, ca si aperitiv.

Pofta mare:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise