Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

Ingrediente

  • 1kg vinete
  • 5 căţei de usturoi
  • 2-3 ardei iuti
  • 200 ml ulei Unisol

Mod de preparare

Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar.

Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina sare peste ele si lasa-le sa stea cinci minute. Sterge apa de pe ele cu un servet si apoi pune-le pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Taie 5 catei de usturoi in solzisori fini si 2-3 ardei iuti, in rondele subtiri. Pune rondelele de vanata, solzii de usturoi si rondelele de ardei intr-un vas, toarna 150 de mililitri de ulei Unisol peste ele, amesteca bine si pune-le apoi in borcane. La un borcan de 400 de grame, va trebui sa mai torni cam 40-50 ml de ulei Unisol peste vinete.

Pastreaza borcanele la rece si, daca vrei sa le servesti ca garnitura, trage-le putin la tigaie, cat sa se incalzeasca.

Daca vrei să le transformi in salata, scurge uleiul de pe ele si stropeste-le cu putin otet balsamic, iar daca vrei doar o mica gustare, scoate-le din borcan si pune-le pe felii de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise