Taie fiecare vanata in doua, pe lungime, si scobeste-le pana se fac niste corabioare. Nu taia codita. Pune cateva picaturi de suc lamaie si inteapa coaja cu o furculita, din loc in loc. Pastreaza miezul. Pune vinetele intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei
Toaca ceapa, amestec-o cu carnea tocata, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Toaca rosiile, cimbrul si maslinele. Adauga miezul vinetelor, tocat cu un cutit. Omogenizeaza amestecul si umple vinetele.
Amesteca vinul cu sucul de rosii. Potriveste de sare si piper. Caleste in putin ulei usturoiul, adauga amestecul de vin si suc de rosii si cand fierbe, pune totul in tava in care sunt vinetele. Da la cuptor 60-70 minute, la foc potrivit.
Cand mancarea este aproape gata si sucul a scazut, rade branza peste vinete si mai lasa la cuptor cinci minute.
Serveste fierbinte cu iaurt sau smantana alaturi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii