Spalati vanata, o stergeti si feliati rondele de circa 1 cm. Sarati si lasati 10 minute sa iasa eventuala amareala. Scurgeti bine si stropiti cu zeama de lamaie. Intre timp taiati cubulete baconul si topiti-l intr-o tigaie, dupa care caliti ceapa marunt tocata, pana devine sticloasa. Din oua si smantana pregatim un sos consistent, pe care-l condimentam cu sare, piper si nucsoara. Pregatim un vas in care asezam coroana conopidei fierte, presaram bucatile de bacon si ceapa calita, turnam sosul de smantana si decoram din abundenta cu cascaval ras. Introducem in cuptorul preincalzit, lasand la foc domol pentru circa 35-40 de minute. Cartofii curatati si taiati rondele ii fierbem in apa sarata, scurgem si le dam o crusta crocanta in grasimea lasata de bacon, respectiv in care am calit ceapa. Servim vinetele gratinate, cu aceasta garnitura de cartofi peste care presaram patrunjel verde maruntit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii