Spalati vanata, o stergeti si feliati rondele de circa 1 cm. Sarati si lasati 10 minute sa iasa eventuala amareala. Scurgeti bine si stropiti cu zeama de lamaie. Intre timp taiati cubulete baconul si topiti-l intr-o tigaie, dupa care caliti ceapa marunt tocata, pana devine sticloasa. Din oua si smantana pregatim un sos consistent, pe care-l condimentam cu sare, piper si nucsoara. Pregatim un vas in care asezam coroana conopidei fierte, presaram bucatile de bacon si ceapa calita, turnam sosul de smantana si decoram din abundenta cu cascaval ras. Introducem in cuptorul preincalzit, lasand la foc domol pentru circa 35-40 de minute. Cartofii curatati si taiati rondele ii fierbem in apa sarata, scurgem si le dam o crusta crocanta in grasimea lasata de bacon, respectiv in care am calit ceapa. Servim vinetele gratinate, cu aceasta garnitura de cartofi peste care presaram patrunjel verde maruntit.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii