Vinetele se taie pe latime sau lungime, dupa placere, se sareaza cu sare mare de bucatarie si se lasa intr-un strecurator vreo 30 minute, timp in care vinetele se inmoaie.
Usturoiul curatat se zdrobeste si se pune la prajit in putin ulei de masline dupa care se adauga conservele de rosii, putin busuioc, putine sare si piper dupa gust, se lasa sa fiarba la foc foarte incet pana scade apa de pe rosii si se face o pasta mai groasa.
Intr-o tava tefal cu putin ulei de masline se pun feliile de vinete pe rand si se prajesc pe fiecare parte, adaugam ulei de masline la fiecare tura cate putin caci vinetele absorb ulei si vor fi foarte grele la digestie daca punem mult ulei, prajite se pun pe prosop de hartie
aranjament: intr-o tava teflon se aseaza un rand de vinete, peste vinete se pune din compozitia de rosii cu busuioc si usturoi, peste se taie felii subtiri de sunca presata iar peste sunca felii subtiri de mozarella si operatia se repeta atat timp cat avem ingrediente iar deasupra sa ramana randul de mozarella, se mai presa deasupra parmegiano si se da la cuptor pentru aprox 25 minute, pana cand incepe mozarella sa devina maronie.
Incercati reteta si spuneti-mi parerea.
Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii