Vinete cu sos alb

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 60 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • circa 1/2 I lapte
  • 200 g smantana
  • sare
  • ulei
  • 1 lingura de pesmet.

Mod de preparare

Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata, le pui la scurs, apoi le prajesti in ulei.

Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci pe foc potolit 2-3 minute, apoi stingi cu lapte.

Sosul legat il amesteci cu smantana.

Intr-o forma care merge la cuptor, asezi un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.

Alternezi straturile si la sfarsit presari cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dai totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise