Vinete cu mozarella

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 vinete mijlocii,
  • 500 grame Mozarella,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • patrunjel,
  • oregano,
  • 4 rosii medii,
  • sare,
  • zahar.

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie rondele de un centimetru si se presara cu sare. Se taie rondele de Mozarella si de rosii, atatea rondele cate rondele de vinete avem. Cateii de usturoi se toaca marunt.

Dupa ce au stat cu sare aprox 15 minute, se scurg vinetele de zeama, se tavalesc prin faina si se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins. Dupa ce sunt prajite se asaza intr-o tava. Deasupra fiecarei rondele de vinete se pune o felie de Mozarella iar peste Mozarella o felie de rosie. Se da la cuptor pentru a se topi usor Mozarella.

In uleiul ramas de la prajirea vinetelor se pune o rosie decojita si pasata, usturoiul si se adauga sare dupa gust (eu pun si putin zahar, cam un pliculet de 5 grame). Cand sosul se ingroasa putin se pune patrunjel tocat si oregano. Sosul astfel obtinut se pune peste vinete. Se mai lasa cateva minute in tava dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise