Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Ingrediente

  • vermicelli -200gr(4 persoane)
  • 2 morcovi -taiati bastonase
  • varza -o farfurie cu varf taiata fideluta
  • ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste
  • sparanghel verde -un manunchi
  • lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima)
  • ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...)
  • ginger -50gr laminat
  • alge -20gr kombu
  • chilli -2 bucati
  • sos de stridii -2 linguri
  • sos soia -5 linguri
  • ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)
  • Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor.
  • Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe.
  • Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.

Mod de preparare

Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai putin.Intre timp cautam cu inversunare wok-ul ,pe care nu l-am mai folosit de jumatate de secol .Il punem cu uleiul la foc iute.Cand uleiul s-a incins se arunca cu indemanare morcovul,ceapa,gingerul,lemon grass si sparanghelul,aveti grija sa mai ramana ceva si in wok.Zarzavaturile se lasa cateva minute,nu trebuiesc calite pentru ca se inmoaie ,doar 2-3 minute pana cand uleiul patrunde foarte putin in pulpa morcovului.

Scoatem pastele din apa si le lasam la scurs .

Adaugam varza,ciupercile,algele si chilli.Amestecam ,lasam alte 3 minute pana se inmoaie varza

.Pastele scurse de apa se amesteca cu zarzavatul.Se adauga sosul de soia si cel de stridii,cele doua sosuri sunt foarte sarate si aromate ,de aceea este foarte posibil sa nu fie nevoie sa asezonam.Amestecam ingredientele cu nadejde pentru a fi patrunse de arome si sosuri.

Se servesc imediat.

Nu uitati ca este o reteta care trebuie preparata rapid,zarzavaturile trebuie sa ramana pe jumatate crude.Puteti folosi zarzavaturile care va plac cel mai mult,ardeii rosii,vinete,dovlecei .....impreuna cu carne de orice tip.

Timpul de preparare este de 45 minute(30 inmuierea pastelor si 15 minute calirea zarzavaturilor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise