Pentru a obtine o vegeta de casa puteti utilza metoda de uscare naturala (care necesita mai mult timp), folositi un uscator de legume-fructe sau cuptorul cu microunde daca are functia pentru deshidratare.
Morcovii, telina, patrunjelul, ardeiul, ardeiul iute si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mica.
Legumele se aseaza la uscat fiecare pe o tava separat in uscator (cuptor).
Frunzelele se taie marunt si se introduc si ele la uscat. Atentie fiecare au un timp de uscare (deshidratare) propriu.
Dupa uscare cand realizati amestecul alegeti proportia dorita de legume in functie de gustul dominant pe care doriti sa-l dati preparatului.Legumele uscate selectionate se amesteca omogenizand continutul. Adaugati sare extra-fina si piper dupa gust. In final le macinati intr-o rasnita pentru a rezulta un praf asemanator cu Vegeta din comert.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii