Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare ca să se înmoaie şi să lase zeamă.
Ceapa şi ardeii se taie julien.
Costiţa se taie felii .
Într-o lingură de ulei se prăjeşte costiţa pe ambele părţi până se rumeneşte(la foc mediu).Se adaugă apoi ceapa şi ardeii ,se trag împreună cam un minut,hai două,după care se pune varza,treptat,amestecându-se după fiecare tură de varză.Se pune capacul peste cratiţă şi se lasă să fiarbă varza la foc domol,amestecând din când în când.Se toarnă o ceşcuţă de apă,se piperează,se pune cimbrul,oregano şi foaia de dafin,se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute.
Se adaugă roşiile tăiate,se mai fierbe cam 5 min.,se opreşte focul şi se presară mărarul rupt.
N-am fiert varza prea mult pentru că este crudă şi nu trebuie să-şi piardă din calităţi.
Se poate pune şi la cuptor,adăugând în ultimele 10 min.roşiile.Mărarul se poate presăra şi în farfurie,în momentul servirii.
Este o alternativă mai sănătoasă la tradiţionala varză călită.
Bon appetit!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii