Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt,boiaua,ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete mai mari si condimentam cu piper macinat.Stropim cu putin ulei ,adaugam bulionul( pe care l-am diluat cu apa-cam jumatate de cana) si ardeiul iute pe care il crestam pe verticala in doua.Amestecam bine cu miscari stanga /dreapta ale cratitei..Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga/dreapta(daca in acest timp scade lichidul din cratita mai putem adauga apa).Dupa circa 30min. adaugam vinul si lasam in continuare la cuptor pana cand varza este bine facuta iar deasupra a prin o crusta frumoasa.
Facem o mamaliguta si alaturi de un ardei iute va invit la masa.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii