Varza calita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Varza calita

Ingrediente

  • Rosii 10 mici-medii
  • Varza 1 potrivita
  • Ceapa 1
  • Ardei 1-2
  • Marar 1 legatura mare
  • Apa 4 cesti
  • Ulei 1-2 linguri
  • Piper, sare - dupa gust

Mod de preparare

Pasi:

1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute, se decojesc si se toaca marunt.

2. Se toaca varza, subtire.

3. Se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita de 3-4 l se pune o ceasca de apa cu uleiul, in care ceapa se pune la calit.

4. Cand apa de la ceapa incepe sa scada, se adauga rosiile si o ceasca de apa calda.

5. Se adauga varza tocata, mana cu mana si odata cu ea punem si ardeiul tocat si doua cesti de apa calda.

6. Se amesteca in cratita din cand in cand.

7. Spre sfarsit, cand varza s-a inmuiat si s-a mai colorat, se pun piper, sare, mararul tocat, si se mai lasa 10 minute.

_____________________________________________________

Alte detalii de luat in seama:

Este o reteta de vara-toamna in mod special, ingredientele fiind gasite mai usor, mai proaspete si mai locale, in aceste anotimpuri. :)

Totul se face la foc mic.

Timpul aproximativ de preparare include timpul de curatare, tocare, fierbere a rosiilor, convorbirilor cu mama la telefon etc. :P

Pare lunga, dar daca pasii sunt respectati, merita timpul. Plus ca dupa ce e pusa varza nu necesita multa atentie. :D

Ingredientele costa in jur de 10-15 lei vara. :D

In poze se vede ca am adaugat odata cu ceapa si un ardei rosu la calit. Asa mi-a venit atunci. E optional. :D

Cred ca rosiile pot fi inlocuite cu rosii in bulion. Nu am incercat.

Puteti pune mai multa ceapa daca asa obisnuiti. Eu incerc sa gatesc cu mai putina ceapa. :D

E important ca apa adaugata pe parcurs sa fie calda pentru ca apa rece ia din gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise