Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.
Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.
Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.
Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.
Carnatul si kaizerul le taiem subtire.
Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.
Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.
In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora.
Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii