Se tine varza in apa ca sa se mai desare si sa fie mai putin acra (cateva ore in apa rece sau 3-5 min in apa in clocot).
Se scurge de apa.
Se caleste varza in ulei, se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.
Separat se prepara orezul, in orice varianta doriti,eu il calesc in ulei, pana se evapora toata apa ramasa pe el dupa cateva spalari si pana cand tot uleiul este inghitit de orez. Apoi adaug apa sarea knorr-ul (optional) si las sa pe foc pana scade apa. Orezul poate fi preparat si cu o zi inainte.
Intr-o oala speciala pt cuptor, mai adanca, se pun straturi de varza, orez, varza, orez, varza. Peste se mai toarna o cana de apa. Se baga la cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mic-mediu aproximativ 1 ora, pana ce varza de deasupra a capatat o crusta frumoasa.
Poate fi mancat cald sau rece, alaturi de ardei iute murat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii