Autor:
Eileen (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 februarie 2011
Ingrediente
1 kg varza dulce, 600g afumatura (costita, carnati de casa, kaizer), 4 linguri ulei/untura, 2 cepe, 2 linguri bulion, Un sfert cana orez, 4 linguri smantana
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune intr-o oala cu uleiul, la calit pana se inmoaie. Se adauga bulionul si se stinge cu o cana de apa calduta apoi se asezoneaza.
Se taie carnea si impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de tocat sau la robot.
Orezul se opareste, se scurge bine de zeama si se condimenteaza.
Intr-o cratita se pune un strat de varza, toata carnea, tot orezul, doua linguri de smantana, apoi iar un strat de varza si doua linguri de smantana. Se da la cuptor pentru jumatate de ora. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu afumatura" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
nelu (Bucatar) , 21 septembrie 2012
Ami pare rau dar nu asa se face varza ala"Cluj sunt specialist bucatar dar nu am mai auzit de aceasta retete mai lipsesc inca multe din ea(reteta)
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011
Foarte bun. Deja salivez.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011
ce buna e mancarea din ardeal....un deliciu!