Varza a la Cluj

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Varza a la Cluj

Ingrediente

  • -1,300 kg carne tocata de porc
  • -3 verze mari murate(ale mele au fost din acelea infoiate)
  • -o canita mai mare de orez
  • -smantana
  • -2 cepe
  • -600 ml suc de rosii
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Intai am sa va spun ca nu am mancat niciodata varza a la Cluj, dar nu am vazut nici cum arata. Nu stiu daca am nimerit-o, dar asa mi-am inchipuit-o eu. Sper sa fie bine.

Am luat cele doua cepe, le-am curatat, le-am tocat si le-am calit pana s-au facut aurii. Apoi am pus carnea tocata si am prajit-o pana s-a dus tot sucul din ea. Cand s-a rumenit frumos am pus 200 ml suc de rosii si am lasat sa fiarba putin, apoi am dat-o la o parte de pe foc si am potrivit de sare si piper. Am tocat cele 3 verze, am scurs zeama, am pus varza intr-o cratita cu ulei si am calit-o, dupa care am pus restul de 400 ml de suc de rosii si am mai fiert-o putin. (Sucul meu de rosii este foarte gros asa ca fierb putin) Am dat si varza la o parte de pe foc, am piperat-o si am trecut la orez. Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert cu 4 canite de apa. Cand a fiert l-am dat jos si m-am apucat sa aranjez straturile. Am luat o tava, am uns-o cu unt si tapetat-o cu pesmet si am asezat jumatate din varza calita. Deasupra am pus stratul de orez, peste care am pus carnea. Peste carne am pus un strat de smantana, iar peste smantana restul de varza. Varza am uns-o cu un strat de smantana si am introdus tava in cuptorul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise