Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare se adauga urzicile.Se lasa la fiert pentru aproximativ 5 minute.
Dupa ce urzicile au fiert se pun intr-o strecuratoare si dupa ce se racesc putin, cu ajutorul unui cutit se maruntesc ca pe vinete. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa tocata marunt impreuna cu cele patru linguri de ulei, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul maruntit pana ce acesta se va rumeni putin. Se adauga si orezul spalat bine, se amesteca, dupa care se adauga si urzicile impreuna cu praful de boia dulce, busuioc, sare si piper. Se amesteca bine si se adauga apa.
Se tin la fiert pentru aproximativ 15 minute la foc mic, acoperite, dupa care se mai tin 5 minute fara capac pentru a se usca putin.
Asta este tot, simplu si usor. Sa aveti pofta!
Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/urzici-cu-orez-si-usturoi.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii