Se face o coca din apa calda, sare si faina si se lasa la odihnit 40 minute. Din ea se fac bilute de marimea unui ou de gaina, de tara, adica micute. Se intind foi subtiri din fiecare biluta, se ung cu ulei, se presara sare si cozi de ceapa verde taiate marunt. Se ruleaza dupa care se strang sub forma de melc. Cu podul palmei , se turtesc ( de aici numele de "turtite") si se aplatizeaza usor cu sucitorul din lemn. Se prajesc in ulei si se servesc cel mai bine caldute. Excelente pentru post cu un gust primavaratec.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii