Se zdrobeste bine branza cu o furculita ,se adauga mararul tocat si cozile de ceapa verde taiate rondele subtiri.Se omogenizeaza.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o compozitie neteda si omogena(se pot pune si la masina de paine).Aluatul nu trebuie lasat la dospit,se poate lucra imediat.Din aluat se rup bucatele de dimensiunea unui ou,in total 16 cocoloase.Se intind pe o plansa pudrata cu faina.Pe 8 dintre ele se pune cate o lingura din amestecul de branza,marar si ceapa verde,iar celelalte 8 se aseaza deasupra fiecarei turtite si se rasucesc putin marginile sa se lipeasca.Se prajesc individual ,pe ambele parti intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.Daca aluatul absoarbe din ulei se mai completeaza pana la terminarea turtelor.
Eu am facut portie dubla,prima am umplut-o cu branza,a doua cu varza acra.Este o reteta extraordinara pe care de cand am descoperit-o pe blogul Laurei Adamache o fac aproape saptamanal(ale ei erau doar cu branza eu am mai adaugat marar si ceapa verde).
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii