Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:
Se încălzeşte laptele
Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.
Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.
Aluatul se pune la dospit 30-40 min.
Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii