Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele ( scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit adaugam in ploaie cele 150g faina si amestecam bine fara a se forma cocoloase, dupa care luam stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.
Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu, am amestecat putin si peste am turnat amestecul de caramel, oul si untul topit.
Am omogenizat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bilute sau diferite forme, le punem intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora sau 20 minute pana ce ele cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc.
Glazura: Mizam bine albusul de ou cu zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru ai da un luciu frumos.
Dupa ce s-au racit turtele le trecem prin glazura, le asezam pe un gratar si le lasam peste noapte pentru a se intari glazura.
Sunt delicioase!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii