Preparare turta dulce
Se face un sirop de zahar, topind o lingura plina cu zahar pana ce zaharul se caramelizeaza, apoi peste zaharul caramelizat se adauga 125 ml apa clocotita.
Se adauga condimentele, restul de zahar si se lasa sa se topeasca toata cantitatea de zahar, apoi se retrage de pe foc.
Se adauga 170 g faina in siropul fierbinte amestecand rapid cu ajutorul unui tel, apoi se lasa compozitia sa se raceasca.
Intr-un alt vas se amesteca restul de faina, cu putina sare si bicarbonat si se adauga in compozitia de mai sus.
Se adauga oul, untul si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Din aceasta compozitie se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 15- 20 minute.
Preparare glazura
Intr-un bol se mixeaza albusurile cu zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbine si se continua mixarea.
Fiecare turta dulce se da prin amestecul de mai sus .
Turta dulce se poate pastra mai multe zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii