Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Ingrediente

  • pentru clatite pufoase
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce, de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplutura:
  • - 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 40 gr zahar pudra
  • - sos caramel
  • - miez nuca copt si taiat grosier
  • pentru sos caramel:
  • - 150 gr zahar brut
  • - 100 ml lapte
  • - 1 lgta amidon
  • pentru glazura neagra:
  • - 100 ml apa
  • - 3 linguri zahar brut
  • - 2 lg ulei de floarea soarelui
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • pentru glazura caramel:
  • - 80 gr zahar cu melasa
  • - 40 gr unt

Mod de preparare

Pregatim sosul caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam o lingurita de amidon cu 3 linguri de lapte. Omogenizam si adaugam peste sosul caramel. Amestecam pana capata consistenta. Dam deoparte la racit.

Glazura de caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam untul si omogenizam. Dam deoparte.

Glazura de ciocolata

Intr-un vas, punem la fiert 100 ml apa. Adaugam zaharul, uleiul si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciocolata si lasam pe foc pana scade sosul si capat consistenta. Dam deoparte.

Clatitele

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.

Amestecam ambele compozitii, omogenizam.

Eu am folosit Panini Maker, am copt clatite lungi cat forma aparatului. Se pot coace clatite in tigaie obisnuita. Important e sa iasa pufoase.

Se scot pe un gratar, nu se suprapun ca sa nu se umezeasca.

Branza mascarpone se desface cu laptele, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Clatitele se taie in fasii, se ung cu crema de mascarpone, se toarna sos caramel, se presara nuci tocate grosier. Se ruleaza cu atentie pana se obtine un rulou gros. Se asaza in picioare, pe un platou.

Se glazureaza pe margine cu sos de ciocolata, in mijloc cu caramel si se presara miez de nuca.

Se dau la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise