In timp ce blatul se coace, se prepara crema astfel:
Se infierbanta jumatate din cantitatea de lapte, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Intr-un castron se freaca 4 galbenusuri cu 100 g zahar, se adauga 2 lingurite de amidon si putin cate putin, laptele vanilat. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga untul bucatele (100 g).
Se infierbanta laptele ramas.
Intr-un alt vas, se freaca alte 4 galbenusuri si zaharul ramas, se adauga 2 lingurite de amidon si se dilueaza cu laptele ramas.
Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita si untul ramas, bucatele (100 g)
Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se taie cerculete (discuri) cu diametrul de 8-10 cm.
Fiecare cerculet (disc) se unge cu crema de vanilie si se lipesc bine unul de altul.
Deasupra se intinde crema de ciocolata, formand striatii cu o furculita (pentru a imita un coaja unui trunchi).
Se tine la frigider pana in momentul servirii.
Se acompaniaza cu vin Muscat.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii