Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata. Taiati ciocolata in bucati marunte; este recomandat sa folositi ciocolata de inalta calitate, pentru un gust mai intens al trufelor.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Trufe de Ciocolata

Ingrediente

  • - 120 ml smântână dulce;
  • - 200 g ciocolată 50% cacao;
  • - 30 g unt gras;
  • - 2 linguri rom (sau esență de rom);
  • - cacao pentru decor (eu am mai folosit și ciocolată cu lapte și ciocolată albă);

Mod de preparare

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor;

- Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați;

- Când aproape să fiarbă, se ia se pe foc și se adaugă peste ciocolată;

- Lăsați 1-2 minute, apoi amestecați compoziția până se topește ciocolata și aveți o texura fină, uniformă;

- Dați la rece pentru cel puțin 3 ore;

- Când compoziția s-a întărit, formați bile de dimensiunea dorită și ornați cu cacao sau ciocolată, după preferințe.

- Trufele se păstrează cel mai bine la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise