Aveam în congelator o foaie de aluat de foietaj care își aștepta cuminte destinația. Astfel că, sub amenințarea unei căderi de glicemie, binențeles fictivă :)), că doar pofta de dulce de sâmbăta seara e păcătoasă, am decis să folosesc aluatul la un ștrudel cu mere și scoțișoară. Cred că nu mai trebuie să vă spun cât de delicios și parfumat este!!
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.
Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.
Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.
La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film!
Să aveți poftă bună!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii