Intr-o tigaie mica/medie se pune o jumatate de pachet de unt se lasa putin sa se topeasca apoi se pun in jur de 30g ceapa la inabusit se amesteca bine rezultatul pentru a fi dispus relativ uniform in tigaie, apoi se introduc snitelele de porc batute bine avand inauntru caisele confiate(se pun intr-o jumatate a snitelului si se trage cealalta jumatate pe post de capac apoi se prinde pe margini cu scobitori), sare, piper, boia. Se tine in tigaie cu capacul pus vreo 10min s-au chiar mai putin sa nu se arda ceapa pentru ca altfel sosul prinde o culoare f.neplacuta(se mai amesteca ceapa si se stropeste carnea cu continutul din oala de vreo 2 ori in cele 10 min). Dupa aceea se scoate carnea(se tine la indemana ca va fi introdusa iar) si se pune iar inca pe atat ceapa la inabusit se lasa putin apoi se pun rosiile taiate cubulute dar inainte decojite(peste ce a ramas in tigaie... untul cu ceapa inabusita), ardeiul gras taiat cubulete marunte de tot, se pune o lingura si jumatate de bulion, se amesteca bine se lasa 2 min apoi se adauga borcanul de ciuperci (preferabil ciuperci intregi taiate marunt - sunt mai bune la gust pe cuvant de bucatar eu nici nu folosesc din astea folosesc din alea din piata intregi, dar am mancat si eu...), se pune si patrunjelul taiat marunt piper si boia din abundenta pt.ca o sa fie un sos picant dupa ce amestecam bine lasam vreo 2-3min. Apoi punem iar carnea si o acoperim cu sos si lasam pana se face rumena dupa cum ne place(10-15min).se scoate carnea se pune si sos langa 3 frunze de patrunjel pt.aspect si e super bun si fraged.
Imi cer scuze pentru explicatia oarecum ambigua dar am gatit dupa ce am mancat asta la un restaurant, mi-a iesit la fel. Nu are multe chestii in continut dar e o delicatesa, mie mi s-a parut genial la gust, acest fel de mancare. E usor de facut, dureaza mult insa pentru ca nu se face carnea asa usor printre alte ingrediente plus ca se face cu capac acest fel de mancare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii