Trottole cu ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Trottole cu ton

Ingrediente

  • Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare.
  • Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma!
  • Azi, am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
  • Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:)
  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 500 g paste trottole
  • 3 cutii cu ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi(optional)
  • 400 g rosii cuburi(o cutie)
  • 200 g pasata de rosii
  • 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • cimbru sau oregano

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.

Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.

Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.

Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.

Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.

Sunt delicioase,normal!:)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise