Trifoi delicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Trifoi delicios

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g piure de spanac
  • 4 linguri de faina
  • o lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 125 g mozzarella
  • 200 g branza feta
  • o lingura de smantana
  • 2 rosii chery
  • cateva masline negre
  • o legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

1 Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit apoi se scoate si se aseaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 min.in cuptor.Se scoate blatul din tava ,se lasa sa se raceasca apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi,ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.

2 Se freaca branzica feta cu lingura de smantana pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust,cateva fire tocate de marar sau patrunjel.Crema de branza se intinde deasupra blatului rece,se uniformizeaza apoi se presara patrunjel verde tocat fin.Se decoreaza cu jumatati de rosii,decorate cu bucatele de masline,sub forma de buburuze. Se da la rece cca.30 minute inainte de a fi consumata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise