Ingrediente
6 gălbenușuri de oua, 300 ml smântână, 100 g unt, Un vârf de cuțit de sare, 500 g făină, 500 ml ulei pentru prăjit., Se serveste cu, 200 g dulceață dupa preferintă, 50 g zahăr pudră
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Se întinde o foaie rotundă ca de tăiței cu grosimea de 2-3 mm, apoi se decupeză rodele de 3 dimensiun diferite se cresteză marginea fiecărei rondele în patru locuri, cam 1 cm adancime, peste rondeaua mare, unsă cu puțin albuș in mijloc, se așază rondeaua mijlocie la fel unsă cu albuș , apoi cel mic , se apasă cu degetul în mijloc peste toate trei să se lipească.
Aluatul rămas între rondele se frământă din nou și din ele se fac alte rodele sau uscațele simple.
Când sunt toate gata se prăjesc în ulei încins cu partea de superioara (cercul mic ) în jos ca să se desfacă ca petalele unui trandafir .Se coc pe fiecare parte câte 3-4 minute fără să se rumenească prea tare. Se scot din grăsime pe un prosop de hârtie se pudrează cu zahăr vanilat, apoi în mijlocul fiecărui trandafir se pune dulceață.