Totike sau sarmale in foi de stevie

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Totike sau sarmale in foi de stevie

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 100 gr ceafa de porc afumata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri cu varf de orez ( 50 gr )
  • foi de stevie
  • 1 foaie de dafin
  • marar
  • putin cimbru
  • 20 ge piper boabe
  • boia de ardei dulce
  • frunze de macrici

Mod de preparare

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale.

Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca sa-si dezvolte aroma. Peste tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa, putina sare, un varf de lingurita de piper, boiaua de ardei dulce si 1 dl apa rece, cu care se bate bine ca sa fie tocatura mai frageda. Foaia de stevie, dupa ce s-a luat nervura, se pune pe o tabla de lemn pentru ca este foarte frageda, se pune o lingurita de tocatura asezata pe latimea frunzei, asa ca sa ramana si la un capat si la altul al tocaturii, frunza libera de 1 cm. Se intoarce frunza la un capat, peste tocatura si se incepe rularea din capatul mai lung, pana ce se infasoara toata frunza, apoi se introduce si capatul ingust care a ramas liber, inauntru. In acest fel, sarmalele nu se desfac la fiert. Cand sunt gata sarmalele, se asaza in oala. Pe fundul oalei, se asaza frunze de macris, si pe deasupra sarmalelor, si se pun la fiert, cam o ora.

Peste ele, se pune apa rece cu sare ca sa fiarba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise