Tortulete de 8 Martie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tortulete de 8 Martie

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Zeama de lamie sau de portocale
  • Unt pentru uns tava
  • Crema 1
  • O budinca de vanilie (budinca o vom imparti in doua cind este gata, ca sa putem face 2 creme diferite)
  • 500 ml de lapte pentru budinca si 2 linguri de zahar
  • 200 gr de iaurt cu piersica
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Crema 2
  • Jumatatea ramasa de budinca de la crema 1
  • 3 linguri de finneti
  • 1 portocala
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Sirop: 200 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom
  • Decor:
  • Ciocolata topita
  • Frisca lichida

Mod de preparare

Blat : Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat dupa care se incorporeaza in albusul batut spuma, se adauga si faina cite putin la sfirsit, se adauga praful de copt stins in zeama de la lamie si se bate bine, bine cu mixerul, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 180 de grade cam 35/40 de minute, faceti testul cu scobitoarea.

Cind este gata se da la racit, eu am taiat blatul in 4 bucati si am facut 4 mini tortulete.

Sa insiropati tortul inainte de a pune crema in el.

La sirop se amesteca toate ingredientele intr-un bol si este gata.

Crema 1

Se face budinca cum scrie pe ambalaj, o dam la racit, intre timp batem frisca lichida, cind budinca e racita, o impartim in doua, o parte amestecam cu frisca lichida batuta si iaurtul si zaharul vanilat

Crema 2

Jumatatea de budinca ramasa o amestecam cu crema de ciocolata si frisca lichida batuta.

Portocala o curatam de coaja si de pielita, pulpitele le taiem bucatele mici si le adaugam la crema cu plicul de zahar vanilat, le amestecam cu mixerul putin si este gata.

Eu am taiat blatul in 4 si am facut doua bucati cu crema 1 si doua bucati crema 2.

Decorul il puteti face cum doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise