Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua intregi.
Tapetam cu hartie de copt o forma de copt pentru tort, o ungem cu putin unt si punem in ea compozitia de blat.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade , introducem tava si lasam sa se coaca 25-30 de minute.
Se poate verifica cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt se da la racit si dupa 20 minute se poate scoate din forma.
Desfacem compotul de ananas si scurgem zeama de pe fructe.
Lasam doua rondele de ananas deoparte iar celelalte le taiem marunt.
Praful de crema il amestecam cu 100 ml sirop din compot si smantana. Mixam bine cam 5 minute sa se intareasca bine compozitia apoi adaugam ananasul taiat marunt si amestecam incet cu lingura.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala.
Partea de deasupra se taie in 4 apoi fiecare triunghi obtinut in 2-3 alte triunghiuri.
Crema o asezam pe blatul ramas intreg , sub forma de cupola, lasand cam de un deget latime margine pe care vom aseza triunghiurile de blat taiate.
Dupa ce am dat forma dorita tortuletului deasupra ornam cu zahar praf si bucatile de ananas ramase.
Se da tortul la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se poate portiona.
Pofta mare !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii