Blat :
Separam galbenusul de albus.
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .
Cele 6 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si incorporam .
Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).
Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)
Lasam la racit .
Pana se racesc blaturile facem crema .
Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.
Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.
Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .
Dam la rece si servim cu drag .
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii