Pasul 1: Într-un castron se amestecă făina, cacao, bicarbonatul și apoi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25min. Pentru cuptorul electric - 180grade, pentru cuptorul cu gaz - trepetele 2-3.
Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.
Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.
Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.
Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii