Tortulețe din dragoste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Din această compoziți ne vor ieși 9 tortulețe!
  • Blat: 270g făină
  • 2 linguri rase de cacao neagră
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 130g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 400ml lapte
  • 100ml ulei
  • Umplutură: restul de prăjitură după tăierea tortulețelor
  • 3 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni)
  • 3 linguri rom
  • Glazură: 6 linguri rase de gem de zmeură (sau căpșuni)
  • Decorare: 1 plic glazură de lămâie
  • Se folosește tavă de copt 30x40cm, se pot folosii orice forme aveți pentru tăiat.

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un castron se amestecă făina, cacao, bicarbonatul și apoi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25min. Pentru cuptorul electric - 180grade, pentru cuptorul cu gaz - trepetele 2-3.

Pasul 2: După răcire, blatul se taie cu ajutorul formelor în 18 colăcei.

Pasul 3: Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-le până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.

Pasul 4: Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.

Pasul 5: Tortulețele se pot orna cu ciocolată, ornamente pentru decor, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise