Tortul meu Snickers

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tortul meu Snickers

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 250 g alune nesarate coapte
  • un pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida( smantana)
  • fulgi ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci , amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida.Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda.Lasam sa se raceasca,apoi introducem la rece pana se intareste.

Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar.Maruntim alunele(eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).

Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati.Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste.Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele.Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.

Lasam crema sa se raceasca.Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema.Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.

Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida,scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema , lasand sa curga si pe margini.

Ornam cu fulgi de ciocolata.Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise