Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.
Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.
Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si adaugam optional merisoarele (am avut cam 1-2 linguri).
O forma de tort detasabila se tapeteaza cu hartie de aluminiu,se lipeste bine peste tot pentru a nu prinde forme ciudate blatul.
Se toarna compozitia, se da in cuptorul preincalzit pentru 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este facut.
Eu l-am taiat a doua zi.
Se taie capacul de deasupra se pastreaza si se faramiteaza pentru a orna tortul si se taie in jumatate blatul.
Pentru frisca:
Se pune frisca lichida (scoasa din frigider), zaharul pudra, smantana si esenta de vanilie, se mixeaza pentru cateva minute pana devine ca o crema.
La sfarsit se adauga crema de mascarpone, se mai mixeaza cateva minute si se orneaza tortul.
Deasupra si pe margini se pune blat faramitat (eu l-am dat pe razatoarea mica).
Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna si o primavara frumoasa!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii