Tortillas umplute cu piept de pui picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tortillas umplute cu piept de pui picant

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - un piept de pui (apr. 350-400 g)
  • - o conserva de porumb
  • - o conserva de fasole boabe
  • - 2 cepe
  • - 3 catei de usturoi
  • - un ardei gras
  • - 4-5 linguri paste de tomate
  • - 2 foi de dafin
  • - sare, piper, praf de chili dupa gust
  • Pentru tortillas (4 bucati):
  • - 50 g faina de malai
  • - 50 g faina de grau
  • - 70 ml apa calduta

Mod de preparare

Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, se adauga pieptul de pui i se prajeste astfel apr. 5 minute. Se adauga apoi cubuletele de ardei, eventual se toarna putina apa si se mai fierbe pana cand carnea este pe jumatate fiarta.

Porumbul si fasolele din conserva se spala bine sub jet de apa rece. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga fasolele, porumbul, pasta de tomate si un pahar de apa, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si praf de chili. Daca pasta de rosii este prea acra (mie asa mi s-a intamplat) se poate adauga putin zahar. Se mai fierbe 5-10 minute, pana cand carnea este fiarta.

Pentru tortillas se amesteca 50 g faina de malai cu 50 g faina de grau si se adauga treptat 70 ml apa calduta. Din acestea se framanta un aluat mai tare, care se aseaza pe planseta si se mai framanta timp de 3 minute, dupa care se imparte in 4 parti egale. Din fiecare portie se intinde un cerc cu diametru de apr. 20 cm.

Tortillas se prajesc pe ambele parti, fara ulei, intr-o tigaie de teflon. Nu trebuiesc prajite prea mult, sunt gata in cateva secunde. Dupa fiecare tortilla prajita faina ramasa in tigaie se sterge cu un prosop curat.

Tortillas se umple cu amestecul de pui picant si se serveste imediat.

In cazul in care totusi nu le servim imediat, tortillas trebuie acoperite cu un prosop, ca sa nu se usuce.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise