Tortilla/Omleta spaniola

Curatam cartofii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tortilla/Omleta spaniola

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 4 oua
  • sare
  • o cana mare de ulei
  • Optional:
  • branza feta, dupa bunul plac

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri (taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)).

Intr-o tigaie, punem uleiul si cand este foarte bine incalzit, punem cartofii cu putina sare si amestecam din cand in cand pana ce cartofii se inmoaie (nu trebuie sa se prajeasca).

Scoatem cartofii usor cu o paleta intr-o strecuratoare (pentru a elimina excesul de ulei care ramane) si cu o lingura apasam usor, lasam asa cca. 5 minute.

Intr-un bol, batem ouale bine cu putina sare adaugam si branza sarata cca.2 linguri (daca va place) si peste aceasta compozitie punem cartofii. Amestecam usor cu o furculita pana se omogenizeaza bine totul.

Intr-o tigaie, punem 2-3 linguri de ulei, iar cand este bine incalzit punem compozitia obtinuta si o nivelam usor pentru a-i da o forma frumoasa.

Pentru a o intoarce, ne ajutam de o farfurie, pe care o punem cu fata in jos in tigaie si intoarcem cu tot cu tigaie, apoi o asezam din nou in tigaie pentru a se praji si pe cealalta parte.

La final o scoatem pe o farfurie si se serveste alaturi de o salata. Noi am servit cu castraveciori in otet.

Pofta buna!

Este perfecta la micul dejun, gustoasa, satioasa si foarte usor de facut!

Tips-uri:

1.Alte ingrediente optionale: ceapa, salam, patrunjel, ceapa verde etc

2.Este de preferabil sa folositi ulei de masline

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise