- framantam un aluat din 4 oua , 400 gr.faina , 1 praf de sare , 1 lingura de ulei , 1 lingura de apa ,
pe care il lasam sa stea acoperit 20 de min.
- separat se alege spanacul, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare , se lasa la scurs ,se stoartce bine si se toaca marunt ;
- se trece branza dulce printro strecuratoare si se amesteca cu galbenusurile de ou ,se adauga cascavalul ras ,patrunjelul si spanacul tocat,se condimenteaza cu sare ,piper si nucsoara;
- aluatul se imparte in doua ,se aseaza pe blatul de lucru infainat si se intinde cu un sucitor ,dat si el cu faina ,se incepe de la mijloc spre marginepana cand obtinem o foaie de 1/2 cm grosime ,se taie cu un pahar cercuri;
- in mijlocul fiecarui cerc punem o lingura de umplutura,ungem marginile cu albus batut si le indoim sub forma de semiluna ,apasandu-le bine;
- semilunele se rasucesc pe degetul inelar si se apasa capetele ,astfel incat sa obtinem un inel de coca ,lasam tortellini sa se odihneasca 10 min. ;
- intro cratita punem la fiert 3 l de apa cu 1 lingurita de sare ,cand da in clocot ,adaugam pastele cu grija si le lasam sa fiarba 10-15 min.,amestecand cu grija cu o lingura de lemn ,sa nu se lipeasca unele de altele;
- cand s-au ridicat la suprafata le scotem cu lingura de luat spuma ,le asezam pe un platou si le stropim cu unt fierbinte ,deasupra radem fin 50gr.parmezan si presaram funze de patrunjel .
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii