Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Ingrediente

  • 250 g de tortellini umplute cu ciuperci
  • un carnacior cabanos
  • 2 catei de usturoi
  • 15o g cascaval pentru sos
  • 50 g cascaval pentru final
  • 150 g branza
  • 4 linguri de smantana
  • 100 ml lapte pentru sos (din care se vor opri 5 linguri)
  • 4 linguri lapte pentru subtiat oul batut
  • piper proaspat macinat, nucsoara dupa gust
  • 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
  • unt pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Tortellini se adauga in apa fiarta sarata si se fierb cand ajung la jumatate din timpul de fierbere obisnuit.

Carnatul ,cascavalul se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca branza rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul taiat cubulete,smantana,laptele,bucatile de carnat, usturoiul tocat si se condimenteaza dupa gust. Tortellini se scurg si se aseaza intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Se toarna sosul deasupra, se amesteca, dupa care se adauga deasupra oul batut subtiat cu 5 linguri de lapte, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil pentru gratinare.

Nu se va tine mult la cuptor pentru a evita rumenirea, coacerea excesiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise