Tortellini (urechiuse)cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tortellini (urechiuse)cu ciuperci

Ingrediente

  • 200 g faina de grau
  • apa
  • sare,piper
  • 3 linguri ciuperci
  • o ceapa mica

Mod de preparare

Calesc ceapa, adaug ciupercile,codimentez cu sare si piper, adaug o ceasca de apa si las sa scada.

Din faina,apa,sare se obtine un aluat elastic.Se intinde aluatul cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina.Cu un paharel mic se decupeaza cercuri pe care se asaza cate un strop de ciuperci. Indoi cercul, lipesc marginile.Am obtinut tortellini. Cand clcoteste apa, adaug 2 linguri de ulei,un strop de sare si torttellini. Las sa fiarba 10-15 minute.Servim cu ulei si pesmet daca sunt de post, sau cu unt si smantana daca nu e post.

(In Bucovina le spune ,,urechiuse\'\',care se gatesc in mod special de post in Ajunul Craciunului sau al Bobotezei in bors de sfecla)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise