Torta in stil german

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Torta in stil german

Ingrediente

  • 80 gr de ciocolata
  • 1/3pahar de apa fierbinte
  • 130 gr de unt moale
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3/4pahar de zahar
  • 3oua despartite albus-galbenus
  • 3linguri de zahar
  • 1pahar de faina
  • 5linguri rase fulgi de cocos
  • 1lingurita rasa de bicarbonat
  • putina sare
  • 1oogr de smantina
  • putin unt de uns tava
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata amaruie
  • 1/3de smantina ptr frisca.

Mod de preparare

Intai incalzim cuptorul la 160 de grade.

Intr-un bol se pune ciocolata sfaramata si se toarna apa fierbinte si se amesteca pina ciocolata se topeste complet-se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusele la compozitie.

Se freaca untul cu zaharul pina devine o crema fina si zaharul nu se simte.Se adauga crema de ciocolata si se amesteca usor se adauga faina si nuca de cocos si vanilia..

Albusele se bat spuma cu putina sare si se adauga cele 3linguri de zahar .Se adauga spuma de albus la compozitie amestecind de sus in jos ca spuma sa nu se strice.Se unge o tava rotunda sau de gogolof cu putin unt moale si se toarna compozitia.Se coace la 160 de grade pina ce scobitoarea iese uscata-40-50de minute.

Intre timp pregatim glazura-incalzim smantina pina la punctul de fierbere si adaugam ciocolata si amestecam bine pina la dizolvare lasam sa se raceasca putin.Cind

prajitura este gata oscoatem pe un platou si turnam crema peste toata prajitura.Se poate garnisi cu putin fulgi de cocos.Este usor de pregatit si foarte gustoasa.Se poate folosi si la serbari cu diferite combinatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise