Am denumit-o asa pentru ca este galbena .
Se poate face si varianta de post cu branza Tofu de soia ,iar oul de deasupra se poate scoate.
mämäliga .
Se pune apa cu praful de sare la fiert,intr-un ceaunel sau o cratita teflonata care nu lipeste.Cand incepe sa clocoteasca apa, presarati malaiul si lasati sa fie absorbit de apa.Apoi amestecati bine cu o lingura de lemn sau tel ,pana cand se umfla malaiul si se desprinde de pe peretii ceunului sau cratitei.
Mämäliguta trebuie sa fie mai moale,nu mai adaugati malai.
Timpul de fierbere este de 30-40 de minute.
Nu fierbeti mamaliga la foc mare pentru a nu o afuma.
In timpul fierberii, mare atentie sa nu va sara pe maini pentru a nu va opari.
Pregatim un vas termorezistent sau o tava mai mica de dimensiunea 28/23 si ungem cu unt.
Turnam un strat de mamaliguta peste care presaram telemeaua sfaramata, apoi iar mamaliga si branza si al 3-lea stra trebuie sa fie de mamaliguta.
La distante egale facem un scob mai adanc, cu polonicul in care v-om sparge cate un ou.
Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade numai cat se leaga albusul.
Servim cu smatanica si papam repede ,repede ca tare-i buna.
Pofta buna :)
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii