Tort Wiener

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi de tort, cca 15 cm diametru
  • Crema:
  • 75 g zahar,
  • 150 g migdale macinate,
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte, 5 linguri de rom.

Mod de preparare

Pentru crema: intr-o craticioara, se topeste zaharul, timp de 10 min, se adauga migdalele amestecand in continuare pana se caramelizeaza usor.

Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie si se amesteca cu migdalele caramelizate.

Untul se topeste si se incorporeaza cu migdalele si ciocolata, cate o lingura, pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.

Crema se intinde pe 5 foi de tort, suprapunandu-le, terminand cu a sasea foaie fara crema (neacoperita).

Se preseaza tortul cu un taietor de lemn mai greu si se lasa timp de o noapte.

Pentru glazura: se topeste ciocolata intr-o craticioara, se adauga romul incalzit pe foc si se amesteca bine.

Se toarna peste tort, lasand sa curga pe margine in jos.

Se niveleaza bine si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise